Council allocate money for door

Last year in October the Shire of Collie council agreed to install a rear exit door at the Collie Visitor Centre after several inquiries were made by staff regarding a door to be installed for emergencies. 

At that time council originally allocated up to $9,000 for the installation of an exit door in the 18/19 midyear budget. 

However, this allocation of funding was left out of the midyear budget, which prevents it from proceeding. 

At Tuesday nights council meeting councillors voted unanimously to increase their raised loan amount of $9000 for this project as shown in the 18/19 budget from $130,000 to $139,000 so they could still install the door. 

Council decided to install the door after visitor centre staff said they would feel safer with an exit strategy in place.

This came even after a risk assessment of the building was completed in 2015 by LGIS, which found that because of the size of the building it does not require a designated emergency exit.

It was recommended that staff would be better to retreat to a secure room.